Cruijff heeft 'Barça-clausule' en uit zorgen: 'Totale chaos bij de club'

Cruijff heeft 'Barça-clausule' en uit zorgen: 'Totale chaos bij de club'

04-03-2020 07:48
23

Jordi Cruijff maakt zich zorgen om FC Barcelona. De huidig bondscoach van Ecuador vreest voor de kansen van de Catalanen in de Primera División en de Champions League.

Barça ging zondag met 2-0 onderuit tegen aartsrivaal Real Madrid, dat daardoor de koppositie in Spanje overnam. "Ik denk dat de belangrijkste factoren die Barcelona beïnvloeden de geluiden in de media en de instabiliteit bij de club zijn", zegt Cruijff tegen Cadena SER. "Ik weet niet hoe stabiel Madrid is, maar het lijkt alsof Barça in totale chaos verkeert."

Hoewel trainer Quique Setién bekend staat als Cruijff-aanhanger, is het spel van de Catalanen niet om over naar huis te schrijven. "Het helpt niet om over Cruijffisme te praten, het zorgt voor extra druk", reageert de zoon van de legendarische nummer veertien. "Het is niet alleen een coaching probleem, ze missen iets in de voorhoede", doelt hij onder meer op de absentie van Luis Suárez en Ousmane Dembélé.

'Barça-clausule voor Cruijff'
Mundo Deportivo meldt woensdag overigens dat Cruijff een clausule in zijn contract heeft in Ecuador, waardoor hij kan vertrekken als Barça voor hem aanklopt. De oud-speler van de Spaanse kampioen was eerder al in beeld als sportief directeur in Camp Nou.

Net als Cruijff heeft ook Ronald Koeman zo'n clausule bij de KNVB. De bondscoach van het Nederlands elftal gaf toe dat hij Barça onlangs nog een 'nee' verkocht.