Heitinga zag Atlético met 'totaal ander strijdplan': 'Ben ongelooflijk trots'

Heitinga zag Atlético met 'totaal ander strijdplan': 'Ben ongelooflijk trots'

04-03-2020 08:11
26

Ajax O19-trainer John Heitinga is trots op zijn team na de gewonnen confrontatie tegen de leeftijdsgenoten van Atlético Madrid in de Youth League. Na een strafschoppenserie, waarin keeper Daan Reiziger uitblonk, mag Ajax O19 zich gaan melden in de volgende ronde.

"Ik ben ongelooflijk trots op mijn jongens", laat Heitinga na de wedstrijd weten geciteerd door De Telegraaf. Vooral de manier van spelen van Atlético maakte het voor de Ajax-talenten een lastig karwei. "Dit zijn ongelooflijk belangrijke wedstrijden voor deze jongens. Omdat Atletico een totaal ander strijdplan heeft dan we hier in Nederland tegenkomen. Ze wilden toeslaan uit de omschakeling."

Wedden

Meer odds

Veel van de spelers van Ajax O19 doen al ervaring op bij Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie. Heitinga ziet dat het de ontwikkeling van de spelers ten goede komt. "Veel van de jongens trainen al structureel mee met betaald en spelen eigenlijk allemaal in Jong Ajax. Het elftal dat tegen Atletico aantrad, was gemiddeld 17,9 jaar, dus nog steeds heel jong. Met ditzelfde team hebben we ook in FC Barcelona bij de opening van het Johan Cruijff-stadion gespeeld. Daar wonnen we met 0-2 en met ontzettend goed voetbal", sluit Heitinga af.

De grote uitblinker aan Ajax O19-zijde was dinsdag doelman Reiziger. Hij kwam vlak voor de penaltyserie in het veld voor Calvin Raatsie en keerde drie strafschoppen. Vervolgens schoot hij zelf de winnende strafschop tegen de touwen.