'Heb bij Feyenoord alles gewonnen, misschien is het tijd voor een hoger niveau'

'Heb bij Feyenoord alles gewonnen, misschien is het tijd voor een hoger niveau'

04-03-2020 09:08
193

Het is aannemelijk dat Steven Berghuis bezig is aan zijn afscheidstournee bij Feyenoord. De 28-jarige aanvaller kan door een clausule in zijn contract voor een vastgestelde transfersom vertrekken.

"Ik ga niet zomaar weg", benadrukt Berghuis in gesprek met Voetbal International. "Mijn dochter is net een jaar geworden en ik zou nog wel een kleine erbij willen hebben. Dat soort zaken speelt toch een belangrijke rol bij mijn beslissing. Bij mij staat voetbal altijd voorop. Ik wil gewoon genieten, ik moet het leuk vinden, wat ik doe."

"Bij Feyenoord heb ik het naar mijn zin en tegelijk heb ik hier alles meegemaakt en gewonnen", vervolgt de captain van de Rotterdammers. "Misschien is het tijd om mezelf te testen op een hoger niveau. Alleen moet het plaatje wel kloppen, qua land, club, trainer en competitie. We zien het van de zomer wel, wellicht dat het aanvoerderschap ook iets extra's brengt, dat clubs ook daarnaar kijken."

"Ik ben benieuwd. Er staat veel te gebeuren. De halve finale van de beker, we doen het goed in de competitie, straks misschien nog het EK. Ik heb geen zin om nu ver vooruit te kijken, maar ga ook niet liegen. Het is nog steeds mijn ambitie mezelf te testen op een hoger niveau", besluit Berghuis, die in 2017 overkwam van Watford.