Zesvoudig international Bazoer bankzitter in Arnhem: 'Rol als reserve moeilijk'

Zesvoudig international Bazoer bankzitter in Arnhem: 'Rol als reserve moeilijk'

04-03-2020 10:32
35

Voor Riechedly Bazoer lonkt zaterdag een nieuwe kans in de basis van Vitesse. De 23-jarige middenvelder profiteert mogelijk van de schorsing van Oussama Tannane en de blessure van Matúš Bero.

"Ik hoop het wel", reageert Bazoer in de Gelderlander. "Ik heb nog geen enkele toezegging gekregen." De zesvoudig international van het Nederlands elftal is naar de bank verdreven in Arnhem. Volgens trainer Edward Sturing verricht hij te weinig arbeid. "Het loopt allemaal nog niet zoals gehoopt en verwacht", stelt Bazoer. "Maar ik moet daarmee dealen."

"Ik moet terugknokken. Het ongelijk van de trainer bewijzen, keihard werken. Elke training weer. Meer kan ik niet doen", vervolgt de oud-Ajacied, die toegeeft dat het pijn doet dat hij op de bank zit. "Natuurlijk is een rol als reserve moeilijk. Ik heb veel duels gespeeld voor Vitesse. De trainer maakt nu andere keuzes. Dat moet ik accepteren."

Bazoer viel tegen PEC Zwolle al vroeg in voor Bero, maar Vitesse verloor met 4-3. Tegen FC Twente moet hij de lijnen uitzetten. "Ik weet dat dit een kans kán zijn. Maar ik maak de opstelling niet."