Bijzonder duel voor 'Rotterdamse' Hyballa: 'Ik wou dat hij erbij was in De Kuip'

Bijzonder duel voor 'Rotterdamse' Hyballa: 'Ik wou dat hij erbij was in De Kuip'

04-03-2020 13:15 Laatste update: 14:13
33

Peter Hyballa neemt het donderdagavond met zijn NAC Breda in De Kuip op tegen Feyenoord om een plek in de finale van de KNVB Beker. Hyballa erkent dat de stad Rotterdam nog altijd dingen met hem doet.

De oefenmeester van NAC is een Duitser, maar heeft sterke wortelen liggen in de havenstad. Zijn moeder werd geboren in Rotterdam en bracht zijn vader vanuit Duitsland mee naar de stad aan de Maas. "Mijn vader zei altijd: De grootste fout die ik heb gemaakt, is terug te keren naar Duitsland en niet in Rotterdam te blijven. Hij is een paar jaar geleden overleden, jammer dat hij dit niet kan meemaken", verzucht de trainer. "Rotterdam raakt me. Als ik er ben, zie ik plekken die ik van vroeger ken. In 1995 heb ik voor mijn oma de marathon van Rotterdam gelopen", denkt Hybala hardop in het Algemeen Dagblad terug aan zijn tijd in Rotterdam.

Desondanks gaat het de NAC-trainer wat te ver om zichzelf een Rotterdammer te noemen, zo stelt hij. "Ik heb Rotterdams bloed, maar het gaat te ver om te zeggen dat ik mij Rotterdammer voel. Bocholt in het ruige Ruhrgebied is mijn Heimat, daar ben ik geboren, maar mijn familie is Rotterdams. Mijn vader heeft als Duitser nooit ruzie gehad in Rotterdam, nooit. Hij heeft Rotterdam geliefd. Ik zou willen dat hij erbij was in De Kuip."