'Linksback' Paal kan zich eindelijk focussen op nieuwe rol: 'Vrijer in m'n hoofd'

'Linksback' Paal kan zich eindelijk focussen op nieuwe rol: 'Vrijer in m'n hoofd'

04-03-2020 13:44 Laatste update: 14:07
11

Kenneth Paal heeft eindelijk rust in zijn hoofd gevonden wat betreft zijn nieuwe positie. Een van de PEC Zwolle-smaakmakers van dit seizoen werkt tegenwoordig zijn wedstrijden af als linksback.

De jeugdexponent van PSV speelde zijn gehele jeugdcarrière als aanvallende middenvelder, maar wordt in Zwolle tegenwoordig als linksback gebruikt in het elftal van John Stegeman. Iets waar Paal lange tijd moeite mee heeft gehad, geeft hij toe aan De Stentor. "Dat heeft wel een poosje in mijn gedachten gezeten. In de winterstop heb ik na een aantal goede gesprekken met de trainer de knop weten om te zetten", erkent hij.

De 22-jarige Arnhemmer denkt dat hij nu alleen maar profijt heeft bij zijn nieuwe rol. "Nu voel ik me vrijer in mijn hoofd. Ik ga vol voor deze positie, ik weet dat ik daar een mooie toekomst tegemoet kan gaan." Paal kijkt met het volste vertrouwen naar de toekomst. "Ik heb tegen de trainer en mezelf gezegd dat ik drie goals wilde maken dit seizoen. En vijf assists geven. Lekker dat ik het aantal doelpunten al gehaald heb."