Van Nistelrooy benaderde jeugdtrainer: 'Toen is balletje PSV-kant op gaan rollen'

Van Nistelrooy benaderde jeugdtrainer: 'Toen is balletje PSV-kant op gaan rollen'

04-03-2020 14:13
15

Anthony Lurling is sinds 2018 werkzaam als trainer bij de jeugd van PSV. Hij werd benaderd door Ruud van Nistelrooy, die graag eens met Lurling wilde praten over de toekomst. 

"In mijn laatste jaar als prof, bij FC Den Bosch liep ik met trainer Wiljan Vloet mee om uit te volgelen wat het trainersvak precies inhield", vertelt Lurling in gesprek met PSV TV. "Maar toen was ik eigenlijk nog te veel voetballer om te kunnen weten of ik hierin doorwilde. Ik besloot daarom een jaar helemaal te stoppen in het profvoetbal. Puur om erachter te komen wat ik echt wilde doen."

Lurling kreeg er plezier in om jeugdelftallen te trainen en besloot daarom de cursus UEFA B te gaan doen. "Daar kwam ik Adil Ramzi en Theo Lucius tegen", aldus Lurling. Ramzi en Lucius zijn allebei al werkzaam en toen Van Nistelrooy belde om met Lurling te praten, kwam de stap naar PSV steeds dichterbij. "Toen is het balletje de PSV-kant op gaan rollen."

Klik
"De klik tussen de club en mij was er direct. Met de trainers kan ik geweldig overweg. Met veel van hen heb ik op het voetbalveld gestaan. Als teamgenoot of als tegenstander. Geen dag is hier saai, om het zo maar even te noemen", vervolgt Lurling, die hoopt zijn ervaring over te kunnen brengen op de jeugdspelers. "Ik heb in mijn carrière alles wel meegemaakt denk ik. Ik heb dingen gezegd die ik achteraf misschien beter niet kon zeggen, moeilijke momenten gekend na mijn overstap naar Feyenoord, maar tegelijkertijd bijna zeshonderd wedstrijden in mijn carrière gespeeld."