Van Ajax naar Manchester: 'Dat is waarom ik voor United heb gekozen'

Van Ajax naar Manchester: 'Dat is waarom ik voor United heb gekozen'

04-03-2020 15:02 Laatste update: 15:04
33

Dillon Hoogewerf vertrok afgelopen zomer bij Ajax om het avontuur aan te gaan in Engeland. Bij Manchester United vecht hij om op den duur een plek te bemachtigen in de eerste selectie van de grootmacht.

Hoogewerf ging met duidelijke doelstellingen op pad richting zijn nieuwe club United. "Ik wil zo snel mogelijk debuteren, dat is waarom ik daarheen ben gegaan." Op het moment krijgen talenten bij Manchester United misschien wel sneller de kans dan bij Liverpool en Manchester City, geeft Hoogewerf aan in gesprek met Voetbal International. "Dat is ook waarom ik voor United heb gekozen. Ze kwamen met een goed plan en de intentie om mij te laten debuteren op een vroege leeftijd."

In Engeland krijgt Hoogewerf hulp van een andere Nederlander bij United: Tahith Chong. "We praten af en toe, hij geeft me goede adviezen over wat ik beter kan doen. Zo zat ik op de bank bij de O23 tijdens een bekerwedstrijd en toen zei hij: de reden dat andere mensen voor jou komen is omdat je qua attitude moet verbeteren. Iedereen weet dat je goed kan voetballen en meestal beter bent dan je teamgenoten, maar je attitude moet verbeteren", aldus Hoogewerf.