AS: Ajax, PSV, Feyenoord én AZ op tribune voor Atlético-talent Riquelme

AS: Ajax, PSV, Feyenoord én AZ op tribune voor Atlético-talent Riquelme

04-03-2020 15:15 Laatste update: 15:32
140

Ajax, PSV, Feyenoord en AZ zaten dinsdag op de tribunes tijdens de wedstrijd tussen Ajax en Atlético Madrid in de Youth League. De traditionele Nederlandse top-drie zit achter hetzelfde talent aan: Rodrigo Riquelme van Atlético.

Dat meldt het Spaanse AS Diario. Atlético werd op dramatische wijze uitgeschakeld, nadat Ajax-keeper Daan Reiziger drie penalty's stopte en vervolgens de beslissende penalty raak schoot. Ondanks het povere spel van Atlético was er volgens AS één speler die er bovenuit stak bij de Spanjaarden: Riquelme. 

De huidige top-vier van de Eredivisie zat dus op de tribune, zij het voor een definitieve overgang of een tijdelijke. Voor Riquelme is het een interessante stap, omdat er in een wat kleinere competitie als de Eredivisie meer kansen voor hem zijn op speeltijd.

Riquelme wordt gezien als een van de grootste talenten uit de jeugdopleiding van Atlético, dus het is nog maar de vraag of de club hem wil laten vertrekken. Wel beschikt Riquelme over een aflopend contract. De middenvelder heeft zijn debuut voor de hoofdmacht al gemaakt: aan het begin van de Primera División maakte hij minuten tegen Eibar en in het Copa del Rey-duel met Cultural Leonesa mocht hij achttien minuten meespelen.