Advocaat verbolgen: Ik kan me niet voorstellen dat ze dit echt willen doorzetten

Advocaat verbolgen: "Ik kan me niet voorstellen dat ze dit echt willen doorzetten"

04-03-2020 16:16 Laatste update: 16:21
66

Dick Advocaat vindt het onbegrijpelijk dat de KNVB ranglijsten wil afschaffen in het amateurvoetbal tot twaalf jaar. De trainer van Feyenoord maakt korte metten met het plan van Jan Dirk van der Zee.

De directeur van het Nederlandse amateurvoetbal kondigde aan dat het plan is om vanaf komend seizoen niet meer met ranglijsten te werken in de jongste amateurcategorieën. "Dat is dus het probleem hier in Nederland, het gaat wel om winnen of verliezen", zegt Advocaat tegen het Algemeen Dagblad. "Daar word je sterk van. Als je verliest, moet je nog sterker worden. Dat hebben ze daar waarschijnlijk toch nog niet zo goed in de gaten. Als je dat niet begrijpt... Ik weet niet wie dit heeft verzonnen, maar dit is echt een heel slecht idee."

Advocaat hoopt dat er een stokje voor de nieuwe plannen wordt gestoken. "Er komt volgende week nog een vergadering van het CBV (Coaches Betaald Voetbal, red.,). Die moeten er ook iets over zeggen. Ik kan me niet voorstellen dat ze dit echt willen doorzetten. De laatste jaren speelde de vraag waar het aan lag dat ons voetbal het lastig had. De golfbeweging. Maar toen riepen al veel mensen: kijk wat er in Portugal of Spanje gebeurt. Daar gaat het om winnen of verliezen en dat begint echt al als je negen jaar bent. Zo is het echt", vindt Advocaat.

"Als je vroeger als kind op straat zat te knikkeren, wilde je toch ook winnen? Het CBV moet hier zeker op reageren. Ze willen maar iets vinden. De velden zijn te groot of te klein. De doelen zijn te groot of toch te klein. Het gaat nergens over", besluit de trainer zijn pleidooi.