Rijkaard beoordeelt titelrace: 'Dan ziet het er weer wat zonniger uit voor Ajax'

Rijkaard beoordeelt titelrace: 'Dan ziet het er weer wat zonniger uit voor Ajax'

04-03-2020 16:33 Laatste update: 16:41
42

Frank Rijkaard is positief gestemd over de kansen van het Nederlands elftal tijdens het EK van komende zomer. De voormalig Oranje-international ziet een goede mix van jong talent en ervaren spelers.

"We hebben een goede selectie", zegt Rijkaard tegen FOX Sports. "We hebben goede spelers: jonge talenten, maar ook spelers die op dit moment de nodige ervaring aan het opdoen zijn. Nederland kan best hele hoge ogen gaan gooien", voorspelt de ex-middenvelder van onder meer Ajax en AC Milan.

Titelrace
Rijkaard laat ook zijn licht schijnen over de strijd om het kampioenschap van Nederland. Afgelopen zondag won AZ met 0-2 van Ajax waardoor die twee ploegen nu samen aan kop gaan. "De eerstvolgende wedstrijd wordt heel belangrijk. AZ zit nu in een flow en Ajax heeft een minder moment en het gaat erom hoe je daar uitkomt", aldus Rijkaard.

"Als Ajax zo snel mogelijk de koppen bij elkaar steekt, weer als eenheid gaat acteren en punten gaat pakken, zal de strijd open blijven. Als Ajax dat in de volgende wedstrijd al voor elkaar krijgt, ziet het er weer wat zonniger uit."