Gullit sprak Spaanse pers: 'Berichtgeving in Nederland over De Jong niet correct'

Gullit sprak Spaanse pers: 'Berichtgeving in Nederland over De Jong niet correct'

04-03-2020 17:08
89

Ruud Gullit maakt zich nauwelijks zorgen om Matthijs de Ligt bij Juventus, maar des te meer om Frenkie de Jong. De oud-international vindt dat de 22-jarige middenvelder geen sterke indruk achterlaat in zijn eerste seizoen bij FC Barcelona.

"Ik maakte mij eigenlijk eerst het meeste zorgen om Frenkie de Jong, omdat ik het gewoon niet goed genoeg vond", zegt Gullit tegen Voetbal International. "Terwijl alle media in Nederland zeiden dat hij zo geweldig was. Maar ik zag het niet. Je kon het bijna niet zeggen, want hij is de ideale schoonzoon… Maar het is beter om kritisch op hem te zijn, zodat hij zelf weet: oké, ik moet even een tandje hoger."

"Ik sprak twee weken geleden bij de Laureus Awards allemaal Spaanse journalisten, die vroegen: 'wat vind jij er nu van?' Zij waren helemaal niet tevreden over hem", benadrukt Gullit. "De berichtgevingen in Nederland waren niet correct. Daar maak ik mij wel wat meer zorgen om."

Om De Ligt heeft Gullit daarentegen geen zorgen. "Die heeft de beste leerschool qua verdedigen. Hij is met schade en schande wijs geworden. We weten hoe het bij het Nederlands elftal is gegaan, en ook bij Ajax heeft hij een paar keer foutjes gemaakt. Die gaat hij in de toekomst veel minder maken, omdat hij met de beste verdedigers én de beste aanvallers kan werken."