'Onrust bij FC Barcelona: spelers zeggen vertrouwen op in lichtgewicht Setién'

'Onrust bij FC Barcelona: spelers zeggen vertrouwen op in lichtgewicht Setién'

04-03-2020 17:34
33

De spelers van FC Barcelona hebben nu al geen vertrouwen meer in trainer Quique Setién, zo meldt het programma El Club de la Mitjanit op Catalunya Radio. Setién werd een kleine twee maanden geleden pas aangesteld als opvolger van Ernesto Valverde.

De Catalaanse selectie zou van mening zijn dat Setién niet is opgewassen tegen de taak om een club als Barça te leiden. 'Deze gasten weten niet hoe ze dit schip moeten sturen' en 'dit gaat ze boven de pet' zouden diverse spelers zich hebben laten ontvallen over de technische staf, aldus Catalunya Radio. Spaanse media schreven eerder al over de onvrede over assistent Eder Sarabia.

De eerste haarscheurtjes ontstonden eind januari al, toen de Spaanse kampioen met 2-0 verloor van Valencia. Daar kwam zondag de nederlaag tegen Real Madrid bovenop, waardoor de aartsrivaal de koppositie in de Primera División overnam. Vooral de beslissing van Setién om Arturo Vidal te wisselen in Madrid zette kwaad bloed. Diverse zwaargewichten wijten de nederlaag daaraan.

De Barça-kleedkamer zou echter niet Setién, maar het bestuur als de hoofdschuldige zien van de huidige situatie. De keuzes die werden gemaakt na de nederlaag tegen Atlético Madrid om de Spaanse Supercup zouden het seizoen verpest hebben.

Het is niet duidelijk of El Club de la Mitjanit daarmee alleen op Valverde doelt. Onder meer Lionel Messi steunde de ontslagen trainer openlijk.