Bundesliga-wens op een laag pitje: 'Ik voel me op mijn plek bij PSV'

Bundesliga-wens op een laag pitje: 'Ik voel me op mijn plek bij PSV'

04-03-2020 19:10
42

Lars Unnerstall koesterde lang de ambitie om nog eens de eerste keus te zijn bij een Bundesliga-club, maar dat gevoel leeft nu minder sterk bij hem. De 29-jarige doelman wil zijn beste jaren doorbrengen bij PSV.

"Vroeger had ik altijd nog de wens ooit basisspeler te worden bij een club uit de Bundesliga, maar dat is niet meer zo", zegt Unnerstall, die een verleden heeft bij Schalke 04, tegen Voetbal International. "Het zou leuk zijn, maar het is geen must. Ik heb hard gewerkt om te komen waar ik nu ben, ik voel me op mijn plek in Eindhoven."

"Ik haal heel veel plezier uit het keepen, dat is al mijn hele leven zo", vervolgt de Duitser. "Ik zal ook blijven keepen zolang ik het leuk vind, ook als dat tot voorbij mijn veertigste is. Maar tegen die tijd krijg je natuurlijk ook met een fysieke afweging te maken. Het moet niet zo zijn dat je op een gegeven moment na elke training pijn hebt, het is belangrijk om naar je lichaam te luisteren."

Unnerstall is een paar jaar geleden al met yoga begonnen. "Het helpt bij het concentreren, het helpt ook bij het tot rust komen, ik kan me dan even afsluiten. Als ik even niet goed in mijn vel zit, helpt yoga altijd. Ik doe het zeker twee keer per week."