Bosz en Sinkgraven in halve finale; Oranjevrouwen komen niet tot scoren

04-03-2020 21:38 Laatste update: 21:56
6

Peter Bosz heeft zich woensdagavond met Bayer Leverkusen geplaatst voor de halve finale van de DFB Pokal. De Nederlandse oefenmeester versloeg Union Berlin met de nodige moeite terwijl de Oranjevrouwen het vriendschappelijke Tournoi de France begonnen met een gelijkspel.

Bayer Leverkusen – Union Berlin 3-1
Met Daley Sinkgraven als linksback in de basis begon de ploeg van Bosz in eigen huis als favoriet tegen Union Berlin. Het waren echter de bezoekers die op voorsprong kwamen en daarbij speelde Sinkgraven een ongelukkige rol. De oud-Ajacied verspeelde vlak voor rust de bal in de opbouw en kon die fout in de achtervolging niet meer herstellen, waarna Union Berlin op voorsprong kwam.

Bij die treffer bleef het lange tijd, want Leverkusen wist pas in de 72ste minuut gelijk te maken via Karim Bellarabi. Het leek vervolgens richting een verlenging te gaan, maar na 86 minuten zette Charles Aránguiz zijn ploeg op voorsprong. In de blessure tijd besliste Moussa Diaby de wedstrijd en bepaalde hij de eindstand op 3-1.

Nederland – Brazilië 0-0
De Oranjevrouwen begonnen woensdagavond aan het Tournoi de France, een vriendschappelijk toernooi waarin het Brazilië, Canada en Frankrijk treft. In het eerste duel met Brazilië kwam de ploeg van bondscoach Sarina Wiegman, die flink moest puzzelen met haar opstelling, niet verder dan een gelijkspel.

Met Lineth Beerensteyn als gelegenheidsrechtsback en met het FC Barcelona-duo Stefanie van der Gragt en Lieke Martens in de basis kwamen de Oranjevrouwen niet tot scoren. Daar kregen ze wel genoeg kansen voor, onder meer via Shanice van de Sanden, die een aantal gigantische kansen om zeep hielp. Zaterdag is Canada de volgende tegenstander voordat Oranje het toernooi dinsdag afsluit tegen Frankrijk.