Ten Hag 'niet ter discussie' na Ajax-echec: 'Niet eens door mijn hoofd gegaan...'

Ten Hag 'niet ter discussie' na Ajax-echec: 'Niet eens door mijn hoofd gegaan...'

05-03-2020 00:12
149

Erik ten Hag staat niet onder druk na het nieuwe dieptepunt van Ajax. Dat stelt Daley Blind. FC Utrecht stortte de Amsterdammers woensdagavond in een diepe crisis door met 2-0 te winnen in de halve finale van de KNVB Beker.

Wilde speculaties over een mogelijk ontslag van Ten Hag wijst Blind van de hand. "Ik denk dat het in de groep goed zit", reageert hij tegenover Voetbal International. "Onze manier van spelen is ook ontzettend goed. En laten we niet vergeten wat we wél gepresteerd hebben."

"Het is heel makkelijk om alles nu heel snel negatief te zien. We hebben ook heel veel blessures gehad. We misten vijf tot zes basisspelers, ik denk dat geen enkel team ter wereld dat kan opvangen. Nog steeds is het geen excuus, want we hebben een grote selectie. Maar het speelt wel mee."

Blind doelt ook op zichzelf. "Dit was mijn vijfde wedstrijd in dertien dagen. Maar de trainer ter discussie; dat is niet eens door mijn hoofd gegaan…", aldus de verdediger, die praatsessies niet ziet als de oplossing. "Op een gegeven moment hebben we ook wel genoeg gepraat en moeten we het gewoon doen."