Ten Hag verwijst bij 'crisis' naar drietal: 'Ritme nodig om in vorm te komen'

Ten Hag verwijst bij 'crisis' naar drietal: 'Ritme nodig om in vorm te komen'

05-03-2020 06:57 Laatste update: 07:14
147

Erik ten Hag wil niks weten van een crisis in Amsterdam. De oefenmeester verwijst met het oog op de slechte resultaten vooral naar de van blessures terugkomende sleutelspelers.

In gesprek met FOX Sports is Ten Hag duidelijk in zijn analyse. "Crisis? We moeten verder. Het is heel spijtig dat we naïeve fouten maken. Daar moeten we van leren en dat meenemen naar de volgende wedstrijd." De trainer baalt als een stekker van de makkelijk weggegeven openingstreffer van Sander van de Streek. "Het is heel onnodig om daar een vrije trap weg te geven. En verdedigend was het daarna heel slecht. Ik wil niet ingaan op individuen, maar we komen afspraken niet na", briest de trainer.

Ondanks alle kritiek van de supporters en media, ziet Ten Hag verbetering in het spel van de Amsterdammers. "Tegen AZ was het vertrouwen even weg. Vandaag was het druk zetten veel beter. Ik heb ook weer bepaalde rust aan de bal uit een bepaalde formatie gezien. Vanuit daar moeten we kansen creëren. Het gaat zeker niet briljant, maar ik zie duidelijk verbetering. In de veldbezetting, in balbezit en bij onze creatievelingen, die moeten beter in vorm komen. Je ziet dat er nog spirit in de ploeg zit."

Wedstrijdritme
Met 'creatievelingen' verwijst de Tukker naar onder anderen Hakim Ziyech en Quincy Promes. Zij komen samen met Daley Blind net terug van langdurige blessures en missen wedstrijdritme."Het creëren van kansen is het probleem. Dat heeft te maken met spelers die terugkomen van blessures. Ze hebben ritme nodig. Dat is nog een positief punt. Blind, Ziyech en Promes hebben een hele wedstrijd in de benen. Zo moeten ze in vorm komen. Wedstrijdritme missen ze zeker. Alleen door te spelen, komen ze er weer in."