Geen 'hocus pocus' in Breda: 'Ik was zo'n twintig minuten kwijt aan het tanken'

Geen 'hocus pocus' in Breda: 'Ik was zo'n twintig minuten kwijt aan het tanken'

05-03-2020 08:10 Laatste update: 08:12
66

NAC Breda hoopt donderdagavond opnieuw te stunten in de KNVB Beker door te winnen van Feyenoord in De Kuip. In Breda heerst er een vurig geloof op de finale, erkent trainer Peter Hyballa.

Hyballa verloor nog geen wedstrijd in Bredase dienst en merkt het geloof op een stunt in zijn selectie én in de stad, vertelt hij aan De Telegraaf. "Ik heb het gevoel dat mijn spelers er echt in geloven en dat het niet zo’n alibi-geloof is. Iedereen in Breda spreekt me aan. Ik was bij een pompstation om te tanken en ik was er twintig minuten aan kwijt. Ik ben niet zo arrogant om dan direct weg te lopen. Ik denk, dat het donderdagavond in Breda een beetje leeg is op straat, omdat iedereen in het stadion is of voor de televisie zit."

NAC werkte al een fenomenale bekercampagne af en dus is er voor de oefenmeester weinig reden tot verandering in Rotterdam. "Mijn ploeg kan vertrouwen putten uit de wedstrijden tegen PSV en AZ. Daarin hebben we laten zien dat we goed kunnen spelen tegen ploegen van het niveau van Feyenoord. Op de dag van de wedstrijd doe ik nog één, twee psychologische dingen, maar ook geen hocus pocus."