Ajax-plaaggeest Bordálas bewondert Oranje uit 1974: 'Zij deden het toen al'

Ajax-plaaggeest Bordálas bewondert Oranje uit 1974: 'Zij deden het toen al'

Gepubliceerd: donderdag 5 maart 2020 om 09:02do 05-03-2020 om 09:02

Laatste update: donderdag 5 maart 2020 om 09:04do 05-03-2020 om 09:04

José Bordalás ziet in Johan Cruijff zijn grote voorbeeld. Niet alleen op coachingsgebied, maar vroeger ook als speler. De Getafe-coach, die met zijn ploeg Ajax uitschakelde in de Europa League, denkt graag terug aan het WK van 1974.

"Ik heb Johan Cruijff altijd bewonderd. Toen hij speler was bij Ajax, maar later ook als coach", geeft Bordalás aan in een interview met SPORT. "In video's van bijvoorbeeld het WK van 1974 in Duitsland, zie je hoe Nederland druk zet nadat ze de bal verloren. Dat werd later gezien als iets van deze tijd, maar zij deden het toen al op een wat minder geordende manier."

De adoratie voor Cruijff zit diep bij Bordalás, hij bewonderde de Nederlander op veel vlakken. "Boven alles zijn leiderschap, zijn karakter en de manier waarop hij voetbal begreep. Ik heb een mening die anders is dan het overgrote deel van de andere coaches: als ze spreken over Cruijff als coach denken ze aan lange fases van balbezit, maar als we terugkijken kunnen we zien hoe vaak Ronald Koeman van positie wisselde, hoeveel ruimte er werd gemaakt door Hristo Stoichkov en Andoni Goikoetxea, José Bakero die vanaf de tweede lijn in kwam schuiven. Ze konden op verschillende manieren spelen", sluit Bordalás af.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws