Persoonsgegevens Den Bosch-fans letterlijk op straat: 'Ik sta ervan te kijken'

Persoonsgegevens Den Bosch-fans letterlijk op straat: 'Ik sta ervan te kijken'

05-03-2020 09:57 Laatste update: 12:38
30

Persoonsgegevens van FC Den Bosch-supporters zijn na de wedstrijd tegen Jong FC Utrecht letterlijk op straat beland. De supporters van de vakken M5, M6 en M7 op de M-Side mochten die wedstrijd niet naar binnen en dat werd in de gaten gehouden door bewakers, die papieren hadden met daarop de namen van de desbetreffende supporters.

Supporters uit die vakken mochten niet naar binnen als straf naar aanleiding van het veelbesproken moment met Excelsior-speler Ahmad Mendes Moreira, die racistisch werd bejegend. De Bossche club wil nog niet reageren op het uitlekken van de namen. "Dit is een interne kwestie", geeft persvoorlichter Ester Bal aan in gesprek met het Algemeen Dagblad. "En die ga ik niet bespreken met de media."

Wedden

Meer odds

Bij de supportersgroepen van Den Bosch wordt er verontwaardigd gereageerd, veel groepen waren nog niet op de hoogte. "Maar mocht dit écht zo zijn, dan is dat natuurlijk niet goed. Ik sta ervan te kijken", laat Peter van Ieperen, de voorzitter van de supportersvereniging weten. Ook Stichting M-Side had nog niets gehoord van het incident. "Maar dit zou een zeer kwalijke zaak zijn."

Verscherpte controle
Iedere supporter van Den Bosch die tegen Jong Utrecht het stadion in wilde, werd gecontroleerd. Hierdoor ontstonden er lange rijen en waren veel fans niet op tijd binnen om de aftrap van het duel mee te maken. 'FC Den Bosch realiseert zich dat deze noodzakelijke maatregel veel goedwillende supporters treft', laat de club weten op de clubwebsite. 'Hoewel FC Den Bosch nu meer tijd heeft om de instroom organisatorisch te regelen, blijft het een gegeven dat één-op-één controle tijd kost.'