Verweij wijst oorzaken Ajax-instorting aan: 'Dat speelt wel degelijk mee'

Verweij wijst oorzaken Ajax-instorting aan: 'Dat speelt wel degelijk mee'

05-03-2020 10:54
221

Onder meer de transfers die komende zomer lonken voor de spelers van Ajax zorgen voor de dramatische resultaten van de laatste weken. Dat stelt Ajax-watcher Mike Verweij in gesprek met VoetbalPrimeur.

Na een aantal dramatische weken vloog Ajax woensdagavond ook nog uit de beker. FC Utrecht was met 2-0 te sterk. "Veel spelers zijn voor hun eigen transfer aan het voetballen en een aantal spelers is niet in vorm", concludeert Verweij, journalist van De Telegraaf, in gesprek met deze website.

Wedden

Meer odds

"Dusan Tadic had het over een domino-effect: als sommige jongens hun afspraken niet nakomen in het veld, komen andere spelers ook een stap te laat. Dat zorgt voor frustratie en dan zet de volgende ook weer geen stap... Het ziet er gewoon niet uit op dit moment. Ze creëren geen kansen, het is gewoon heel erg slecht."

"Maar waarom wordt er niet naar Ten Hag geluisterd? Waarom komen de spelers hun afspraken niet na?", vraagt Verweij zich hardop af. "Lonkende transfers spelen wel degelijk mee. De spelers moeten ook gaan beseffen dat je wel voor je eigen transfer kan lopen voetballen, maar dat je veel meer waarde voor jezelf creëert door wel als team te opereren. Dán kun je uitblinken, op deze manier niet."