'Van Bommel had me gezegd dat ik achter Zoet de eerste optie zou zijn bij PSV'

'Van Bommel had me gezegd dat ik achter Zoet de eerste optie zou zijn bij PSV'

05-03-2020 12:36
19

Voor Lars Unnerstall was het duidelijk dat hij de tweede keeper van PSV was toen Jeroen Zoet nog de voorkeur kreeg onder de lat. Toen voormalig trainer Mark van Bommel besloot om Zoet te passeren, wist de Duitse goalie dan ook dat zijn kans zou komen.

De keeperskwestie bij PSV leek heel groot, maar volgens Unnerstall viel het allemaal wel mee. "Voor mij was het eigenlijk niet heel spannend", zegt hij in een groot interview met Voetbal International. "Naar mij toe was altijd heel duidelijk gecommuniceerd dat ik de tweede man was, zodra ik fysiek en qua niveau helemaal de oude was geworden."

Uiteindelijk werd Zoet geslachtofferd voor de uitwedstrijd in Tilburg tegen Willem II. "De periode voor Willem II was ik nog niet helemaal de oude, maar ik wist precies hoe het zat", legt de Duitser uit.  "Van Bommel had namelijk gezegd: "Als jij honderd procent bent, ben jij achter Zoet de eerste optie"."

Na een bewogen serie wedstrijden kan Unnerstall nu genieten van het feit dat hij vast onder de lat staat in Eindhoven. "Er is in mijn periode bij Schalke nooit een moment geweest waarop ik kon zeggen: nu ben ik eerste keeper van deze club. Nu kan ik wel zeggen dat ik eerste doelman van PSV ben, dat is heel mooi."