FIFA-regel blokkeerde Barça-transfer Odegaard: 'Uitgenodigd bij Barça-Ajax'

FIFA-regel blokkeerde Barça-transfer Odegaard: 'Uitgenodigd bij Barça-Ajax'

06-03-2020 14:42
12

Het scheelde niet veel of Martin Odegaard Martin Odegaard was in 2015 naar FC Barcelona vertrokken. Zijn zaakwaarnemer Kent Karslen legt in een interview met het Spaanse Cadena SER uit hoe hij handelde in de mogelijke operatie van Odegaard naar Camp Nou, voordat hij naar Real Madrid verkaste.

"Eerst hadden we een bijeenkomst in Noorwegen en daarna nodigden zij ons uit in Barcelona. We bezochten de club, ontmoetten Andoni Zubizarreta (toenmalig technisch directeur, red.) die ons het ontwikkelingsproject uitlegde. Hij nodigde ons uit voor de Champions League-wedstrijd tussen Barça en Ajax, het was een speciale avond", vertelt de Noor.
 
Hoe dichtbij was Odegaard daadwerkelijk bij een overstap? Een regel van de FIFA gooide de hele transfer overhoop. In 2015 mocht FC Barcelona geen vijftienjarige spelers aantrekken: dat betekende dat Odegaard minimaal tot zijn zestiende in Noorwegen moest blijven spelen. "Voor de vader van Odegaard was FC Barcelona een zeer belangrijke club, ik denk dat het hen pijn deed."
 
Bij Real Madrid zag de familie Odegaard echter het complete pakket. De Koninklijke kwam met een uitgestippeld plan waarmee het Noorse supertalent over de streep werd getrokken: hij zou gaan trainen met het eerste elftal. "Martin volgde uiteindelijk zijn gevoel. Zinedine Zidane zou hem veel betrekken bij de club."
 
Odegaard is momenteel door Real Madrid voor twee seizoenen uitgeleend aan Real Sociedad. De Noor was in 22 competitiewedstrijden goed voor vier doelpunten en vijf assists. In de Eredivisie speelde Odegaard op huurbasis voor sc Heerenveen en Vitesse.