Drama voor Klaiber: 'Björn is een topscheidsrechter, hem kun je weinig verwijten'

Drama voor Klaiber: 'Björn is een topscheidsrechter, hem kun je weinig verwijten'

05-03-2020 17:34
100

Björn Kuipers valt niets te verwijten in het persoonlijke drama rond Sean Klaiber. Dat stelt oud-scheidsrechter Ben Haverkort. De rechtsback van FC Utrecht kreeg in de slotfase tegen Ajax (2-0) geel, terwijl hij op scherp stond. Daardoor is hij geschorst voor de bekerfinale.

Haverkort krijgt van het Algemeen Dagblad de vraag of Kuipers de overtreding van Klaiber op Nicolás Tagliafico door de vingers had moeten zien. "Spelers moeten zelf in de gaten houden dat ze op scherp staan", reageert hij. "Björn is een topscheidsrechter, hem kun je weinig verwijten. Het was niet slim wat Klaiber deed. Hij was op de achterlijn van de tegenstander. Laat die bal dan lekker achter gaan."

Of hij zelf ook een gele kaart had gegeven, laat Haverkort in het midden. "Geen idee. Dat kun je nooit zeggen, daarvoor moet je zelf in de wedstrijd zitten." De huidige commercieel directeur van FC Emmen gaf in 2002 zelf geel aan Dirk Kuyt, die daardoor net als Klaiber bekerfinale met FC Utrecht misliep. Over Klaiber: "Het is hartstikke sneu. Natuurlijk heb ik met hem te doen. Maar je hebt te maken met de reglementen. Het is de harde realiteit van een topsporter."