Tukker treft absolute wereldtop: 'Dit is de reden waarom ik op voetbal ben gegaan'

Tukker treft absolute wereldtop: 'Dit is de reden waarom ik op voetbal ben gegaan'

05-03-2020 19:19 Laatste update: 19:30
21

Joey Pelupessy mocht woensdagavond even ruiken aan de absolute wereldtop. Hij nam het met zijn Sheffield Wednesday op tegen het sterrenensemble van Manchester City (0-1) en stond daar oog in oog met grote wereldsterren.

In gesprek met TC/Tubantia vertelt Pelupessy over de jongensdroom die uitkwam. "Ik zag voor de wedstrijd de opstelling, al die grote namen en daar stond ik tussen. Ik dacht: dit is de reden waarom ik ooit op voetbal ben gegaan. Ik mag voetballen tegen wereldsterren. Dat wil je toch? Ik ben een enorme liefhebber, als kind keek ik alles al op televisie. Op en rond de club merkte je ook dat het er al dagen over ging. Chelsea-uit op Stamford Bridge vorig jaar was geweldig, maar dit was toch weer anders, dit is het beste team waar ik ooit tegen heb gespeeld.”

Pelupessy kreeg vooral te maken met David Silva en de Tukker steekt zijn bewondering voor de Spanjaard niet onder stoelen of banken. "Sta je daar tegenover Silva, die man heeft alles gewonnen. Is wereldkampioen geweest met Spanje. Ik ben normaal goed in het druk zetten, maar ik had het gevoel dat ik de bal niet eens af kon pakken. Die spelers zijn zo goed, niet normaal. Ik heb talent, maar talent is er op meerdere niveau’s, weet ik nu", besluit hij.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Beluister de nieuwste aflevering van #DoneDeal hier in zijn geheel via Spotify!