'Giovanni is vergelijkbaar met Kaká en kan grote speler worden in Ajax 1'

'Giovanni is vergelijkbaar met Kaká en kan grote speler worden in Ajax 1'

05-03-2020 20:55 Laatste update: 21:03
46

Ajax-aanwinst Giovanni Manson Ribeiro heeft wel wat weg van voormalig topvoetballer en landgenoot Kaká. Dat stelt de Braziliaanse journalist Paulo Freitas, die denkt dat de Amsterdammers een goede slag slaan met de achttienjarige Braziliaan.

"Hij is een type speler dat wij hier een meia-atacante noemen", zegt Freitas tegen Ajax Showtime. "Dat is een aanvallende middenvelder zoals bijvoorbeeld Kaká die positie invulde. Giovanni is in zijn speelstijl ook vergelijkbaar met Kaká. Hij is een speler die meer houdt van doelpunten maken dan kansen creëren en zo speelt hij ook."

De Braziliaanse journalist heeft hoge verwachtingen van Giovanni, die aanvankelijk aansluit bij Jong Ajax. "Ik denk zeker dat hij kan doorbreken in Ajax 1. Hij heeft absoluut de kwaliteiten om een grote speler te worden in het eerste, maar het blijft altijd afwachten hoe hij zich aan zijn nieuwe omgeving aanpast. Hij is natuurlijk nog erg jong, maar het helpt wel mee dat er - in tegenstelling tot bij Antony - weinig druk op zijn schouders ligt, want Giovanni zal aanpassingstijd nodig hebben."

Giovanni tekende woensdag een contract tot medio 2024 in de Johan Cruijff Arena, nadat de FIFA toestemming had gegeven aan Ajax. De aanvallende middenvelder komt voor een opleidingsvergoeding van naar verluidt een half miljoen euro over van Santos.