Schöne maakt 'Goal Of The Decade': 'Maar ik ga hem niet dagelijks terugkijken'

Schöne maakt 'Goal Of The Decade': 'Maar ik ga hem niet dagelijks terugkijken'

05-03-2020 21:48 Laatste update: 21:59
17

Lasse Schöne scoorde donderdag precies één jaar geleden op fabelachtige wijze tegen Real Madrid. De vrije trap van de Deen is door de fans van Ajax verkozen tot 'Goal Of The Decade'.

In gesprek met Ajax TV blikt Schöne terug op de historische avond in Madrid. Mede dankzij zijn goal wist Ajax met 1-4 te winnen van Real, dat daardoor uit de Champions League werd gemikt. "We hadden natuurlijk al laten zien dat we wel wat konden met elkaar. Dat je ze dan zo uitschakelt… dat was wel een bijzondere avond."

Voor Schöne komt daar als kers op de taart nog de prijs voor het Ajax-doelpunt van het decennium bovenop. "Een van de mooiste, misschien wel dé goal van mijn carrière ook. Dat je dan zo'n prijs ervoor krijgt is wel leuk. Ik ben trots dat de mensen mij hebben gekozen."

"Wie had dat verwacht toen ik transfervrij overkwam van NEC?", vervolgt de Genoa-middenvelder, die zelf ook kan genieten van zijn treffer. "Maar ik ga hem niet dagelijks even terugkijken, dat doe ik niet. Dat komt misschien over vijftig jaar nog", aldus een lachende en trotste Schöne.