AZ niet ongeschonden uit topper tegen Ajax: steunpilaar is vraagteken

AZ niet ongeschonden uit topper tegen Ajax: steunpilaar is vraagteken

05-03-2020 21:56
21

AZ-trainer Arne Slot weet nog niet of hij zaterdag in de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag kan beschikken over Fredrik Mitsjö. De Noor viel vorige week uit in de slotfase van de topper tegen Ajax.

Midtsjö trainde donderdag nog apart van de groep, meldt het Noordhollands Dagblad. Mocht de middenvelder niet kunnen starten tegen ADO, dan neemt landgenoot Hakon Evjen vermoedelijk zijn plaats in. De Alkmaarders zijn verder ongeschonden uit het treffen in Amsterdam gekomen. Rechtsback Jonas Svensson is ondanks de charge van Ajax-verdediger Nicolás Tagliafico fit.

AZ won met 2-0 van de titelhouder, waardoor beide teams gedeeld aan kop gaan. Toen de ploeg van Slot eerder dit seizoen thuis met 1-0 van de Amsterdammers won, volgde een week later een 3-0 zeperd bij Sparta. De coach is niet bang voor een nieuwe misstap.

"Om te beginnen is het handig om niet al na vijf minuten een rode kaart te krijgen", doelt Slot op de clubsite op keeper Marco Bizot. "Dat overkwam ons toen, maar we moeten het niet te groot maken. Dan gaan ze er ook nog in geloven. Thuis tegen ADO is een ander soort wedstrijd dan uit tegen Sparta. Maar ook dit is weer een flinke uitdaging."

"Zij hebben de punten hard nodig en zullen heel anders voor de dag komen dan Ajax. Ze spelen veel lange ballen, gaan snel naar voren. Het brengt weer nieuwe uitdagingen met zich mee", aldus Slot.