Feyenoord dankzij hattrickheld Berghuis bekerfinalist na kinderlijke zege op NAC

05-03-2020 22:33 Laatste update: 22:35
198

Feyenoord heeft zich donderdagavond kinderlijk eenvoudig geplaatst voor de finale van de KNVB Beker. Mede dankzij een hattrick van uitblinker Steven Berghuis haalde de Rotterdammers uit tegen NAC Breda: 7-1.

NAC Breda mag zich dit seizoen de sensatie in het bekertoernooi noemen met de zeges op PSV en AZ, maar de 'reuzendoder' had in De Kuip geen schijn van kans. Ondanks een goede start keken de Brabanders na een half uur spelen al tegen een 4-0 achterstand aan.

Marcos Senesi kopte Feyenoord in de vijftiende minuut op voorsprong uit een perfecte vrije trap van Steven Berghuis, die de absolute uitblinker was bij de Rotterdammers. Vijf minuten na zijn assist verdubbelde de aanvoerder de marge vanaf elf meter, waarna Feyenoord de 3-0 cadeau kreeg van Nick Olij. De doelman van NAC leverde de bal zomaar in bij Róbert Boženík, die eenvoudig binnen kon tikken.

Na die derde treffer werd het echt genieten voor het legioen. Ridgeciano Haps deed na een halfuur spelen een gooi naar de mooiste treffer van de avond. Met een fraaie stift verschalkte hij Olij en tekende hij voor de vierde Feyenoord-treffer. Het absolute hoogtepunt kwam vlak voor rust echter van de voet van Berghuis, die een goede actie bekroonde met een weergaloze stift: 5-0.

In de tweede helft was het een stuk minder spectaculair in Rotterdam. NAC profiteerde via Jaun Paul van Hecke na twee minuten nog wel van een foutje van Feyenoord-doelman Justin Bijlow, maar vijf minuten later werd de marge van vijf alweer in ere hersteld. Berghuis mocht opnieuw vanaf elf meter aanleggen en zorgde met zijn derde treffer voor de 6-1. Het slotakkoord was vervolgens voor Luciano Narsingh. Na een overtreding van Roger Riera, die met een rode kaart moest vertrekken, bepaalde de vervanger van Berghuis met zijn penalty de eindstand op 7-1.

Feyenoord neemt het op zondag 19 april om 18.00 uur in de finale op tegen FC Utrecht, dat woensdagavond in eigen huis met 2-0 won van Ajax.