Hoofdrol Rooney blijft uit: United-aanwinst Ighalo doet Cocu en Derby pijn

Hoofdrol Rooney blijft uit: United-aanwinst Ighalo doet Cocu en Derby pijn

05-03-2020 22:38
12

Manchester United is eenvoudig doorgedrongen tot de kwartfinale van de FA Cup. Winteraanwinst Odion Ighalo vertolkte een hoofdrol tegen het Derby County van manager Phillip Cocu.

Derby County - Manchester United 0-3
Manchester United lijkt los in Engeland. De ploeg van manager Ole Gunnar Solskjaer rekende donderdag in de FA Cup eenvoudig af met het Derby County van manager Phillip Cocu. Niet de veelbesproken Wayne Rooney eiste een hoofdrol op tegen zijn oude club, maar de opvallende winteraanwinst Odion Ighalo van The Mancunians was de gevierde man.

Derby begon nog wel sterk onder aanvoering van Rooney, maar Luke Shaw brak na 33 minuten aan de andere kant de ban. Nadat twee schoten nog in de kiem werden gesmoord, trof de linksback via een merkwaardige volley met stuit wel doel tegen de Championship-club. Acht minuten later bleef Ighalo sterk aan de bal en rondde hij af.

De dertigjarige Nigeriaan werd in januari opgehaald in China en betaalt het vertrouwen dus terug. Ighalo zorgde twintig minuten voor tijd ook voor de beslissing. Na een vlotte aanval schoot hij in twee instanties raak: 0-3. Manchester United neemt het in de kwartfinale op tegen het Norwich City van Tim Krul. De Nederlandse doelman vertolkte woensdag een hoofdrol tegen Tottenham Hotspur.