MVV verliest Van den Hurk eerder dan verwacht: aanvoerder per direct naar Zweden

MVV verliest Van den Hurk eerder dan verwacht: aanvoerder per direct naar Zweden

06-03-2020 06:51 Laatste update: 08:08
5

Anthony van den Hurk verruilt MVV Maastricht per direct voor het Zweedse Helsingborgs IF. De spits zou eigenlijk pas na het huidige seizoen de overstap maken, maar hij kiest voor een vroegtijdig vertrek uit Limburg.

MVV meldt via de officiële kanalen dat het per direct afscheid neemt van Van den Hurk en dat het door de vervroegde overgang nog een transfersom ontvangt vanuit Zweden. Het bedrag dat de Limburgers ontvangen voor de 27-jarige spits wordt niet genoemd.

In de zomer van 2018 kwam Van den Hurk over van De Graafschap, nadat hij in Nederland al uitkwam voor FC Den Bosch en FC Eindhoven. Bij MVV groeide hij uit tot een belangrijke speler en kwam hij tot 32 doelpunten in 63 officiële wedstrijden.

Tegenover de transfer naar Zweden staat dat Van den Hurk nog een boze makelaar achter zich aan heeft. Omdat hij Sportconsult Nederland BV verruilde voor Global Football Management wil het eerstgenoemde bedrijf een schadevergoeding van 50.000 euro zien van Van den Hurk, die volgens het makelaarsbedrijf contractbreuk zou hebben gepleegd.