'AZ heeft gezien wat De Jong en De Ligt opleverden en gaat huid duur verkopen'

'AZ heeft gezien wat De Jong en De Ligt opleverden en gaat huid duur verkopen'

06-03-2020 07:46
165

Zaakwaarnemer Guido Albers denkt dat AZ de boot zo lang mogelijk af gaat houden wanneer het gaan over de verkoop van smaakmakers Calvin Stengs, Myron Boadu en Oussama Idrissi. Het EK speelt daarbij een belangrijke rol.

De prijzen die betaald worden voor Nederlandse talenten lijken de laatste jaren steeds hoger te worden. Dit krijgt AZ ook mee, zo denkt Albers. "AZ heeft gezien wat Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt hebben opgeleverd en zal de huid dus ook zo duur mogelijk willen verkopen", begint hij in gesprek met de NOS. "De waarde zal ook toenemen als AZ kampioen wordt. Niet omdat AZ dan Champions League gaat spelen, maar vooral omdat het zou betekenen dat die spelers zich dan ook de komende tien wedstrijden hebben bewezen."

Ajax houdt de situatie rondom Stengs en Boadu in de gaten en heeft al langere tijd interesse in de AZ-spelers. Albers denkt niet dat de club uit Alkmaar zit te wachten op de interesse van Ajax. "De prijs loopt sneller op als een club uit een grote competitie zich meldt. Maar als dat alleen een Nederlandse club is, heeft AZ een minder goede onderhandelingspositie. De duurste binnenlandse transfer is nog steeds die van Miralem Sulejmani, voor 18 miljoen van sc Heerenveen naar Ajax."

Factoren
Daarnaast ziet Albers nog een minpuntje. "Het helpt alleen niet dat Alireza Jahanbakhsh en Janssen totaal niet zijn geslaagd na hun stap van AZ naar een grotere club", aldus de zaakwaarnemer. Wat de uiteindelijke prijs voor Boadu en Stengs moet worden, durft Albers niet te zeggen. "AZ zal de lijn van de laatste transfers doortrekken. Dat wordt het uitgangspunt. De uiteindelijke prijs hangt echter van meerdere factoren af."