Blunderende Olij moet zeven keer vissen: 'Nog nooit zo'n afstraffing meegemaakt'

Blunderende Olij moet zeven keer vissen: 'Nog nooit zo'n afstraffing meegemaakt'

06-03-2020 08:13 Laatste update: 09:54
32

NAC Breda ging donderdagavond kansloos onderuit op bezoek bij Feyenoord. Mede dankzij een blunder van doelman Nick Olij kwam er met een pijnlijke 7-1 nederlaag een einde aan het succesvolle bekerseizoen van de Brabanders.

De ploeg van trainer Peter Hyballa begon nog goed in De Kuip, maar keek na een half uur al tegen een 4-0 achterstand aan. "Het eerste kwartier was prima. Ze maken de 1-0 uit een standaardsituatie en dan volgt een penalty en daarna gaat het snel. Ik heb nog nooit zo'n afstraffing meegemaakt met dit aantal tegengoals. Dit is zeker voor een keeper een nachtmerrie", reageert Olij voor de camera van BN DeStem.

Dat NAC de tegendoelpunten snel achter elkaar incasseerde kwam ook door Olij, die de derde Feyenoord-treffer weggaf met een gigantische blunder. "Bij de 3-0 moet ik die bal gewoon wegtrappen. Punt. Verder krijgen we drie penalty's tegen, ik zat er twee keer dichtbij. Maar dat zijn al vier doelpunten."

Met de grote nederlaag tegen Feyenoord komt er een einde aan een fantastisch bekertoernooi van 'reuzendoder' NAC. "Natuurlijk kun je trots zijn op wat we bereikt hebben. Emmen uitgeschakeld, PSV en AZ. Kijk naar AZ, die winnen gewoon van Ajax. Maar goed, ik kan niet goed praten hoe we vandaag gespeeld hebben. Dit zijn de wedstrijden waarvan je moet leren."