FC Utrecht zint op revanche tegen Feyenoord: 'Traumaatje, durf ik wel te zeggen'

FC Utrecht zint op revanche tegen Feyenoord: 'Traumaatje, durf ik wel te zeggen'

06-03-2020 08:39 Laatste update: 09:27
118

FC Utrecht neemt het op zondag 19 april in de bekerfinale op tegen Feyenoord. Het betekent voor zowel Mark van der Maarel als trainer John van den Brom een kans op revanche in een finale tegen de Rotterdammers.

In 2016 stond Van der Maarel al eens met Utrecht in de finale tegen Feyenoord, dat met 2-1 wist te winnen. "Nee, dat was geen hoogtepunt. Dat is een traumaatje, durf ik wel te zeggen. We hadden een geweldig seizoen, alleen maakten we het in de finale niet waar. Het seizoen ging toen als een nachtkaars uit. Dat deed echt wel heel veel pijn. Toen heb ik wel tranen gelaten. Het was mijn eerste kans op zo'n prijs", blikt Van der Maarel terug in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Ook John van den Brom zal gebrand zijn op winst in de bekerfinale. De oefenmeester verloor de finale namelijk al twee keer als trainer van AZ. "Nu komt een volgende kans. Het is mooi dat je het in je eerste seizoen direct met elkaar voor elkaar krijgt om een finale te halen. Dat wordt een volksfeest."

De ervaring van Van den Brom in eerdere finales zorgt er in ieder geval voor dat hij weet hoe hij de eindstrijd met Utrecht aan moet vliegen. "Je moet dicht bij jezelf blijven. Niet in één keer denken dat je het wiel opnieuw kan uitvinden. Ik heb met AZ één keer geprobeerd om op een andere manier te spelen tegen Feyenoord en dat viel niet goed. FC Utrecht speelde woensdag op een bepaalde manier die bij onze kwaliteiten past. Zó moeten we de finale aanvliegen."