Ajax-terugkeer Suárez behoort tot mogelijkheden: 'Hij zou graag terugkomen'

Ajax-terugkeer Suárez behoort tot mogelijkheden: 'Hij zou graag terugkomen'

06-03-2020 09:12 Laatste update: 09:19
95

Nicolás Lodeiro kijkt met veel plezier terug op zijn tijd bij Ajax. De aanvallende middenvelder, nu actief in de Major League Soccer bij Seattle Sounders, werd in Amsterdam opgevangen door zijn landgenoot Luis Suárez en praat nog vaak met de FC Barcelona-aanvaller over de Amsterdamse club.

"Ik heb erg genoten van mijn tijd in Amsterdam. Ik heb ontzettend veel geleerd van de Ajax-school, het was een goede eerste stap in mijn carrière", begint Lodeiro in gesprek met Ajax Showtime. "Bij Ajax heb ik vooral op technisch vlak grote sprongen gemaakt. Hoe je het beste een bal aan kan nemen, het best weg kan draaien bij de tegenstander. Oog hebben voor je medespelers en de bal goed inspelen."

Toen Frank de Boer trainer werd bij Ajax, ging het met Lodeiro langzaamaan bergafwaarts. "Ik weet eigenlijk niet of De Boer het in mij zag zitten", vervolgt Lodeiro. "Hij was niet de trainer die mij naar Ajax haalde, dus het is begrijpelijk dat hij andere spelers wilde gebruiken dan de vorige coach. Die dingen gebeuren nu eenmaal in het voetbal."

Suárez
Vooral het feit dat landgenoot Suárez ten tijde van zijn komst ook bij Ajax actief was, heeft Lodeiro geholpen. Beide voetballers praten nog vaak over de club. "Hoe vaak ik met Luis Suárez praat over mijn tijd bij Ajax? Altijd! Het was voor ons allebei een geweldige ervaring." Volgens Lodeiro is Suárez van plan om ooit terug te keren bij Ajax, al is dat moeilijk te voorspellen. "In het voetbal is niets zeker. Natuurlijk zou hij op een dag graag terugkeren, maar hij weet niet precies wanneer. Het hangt helemaal af van de omstandigheden."