Setién verontschuldigt zich voor Barça-coach en kraakt media: Dat is beschamend

Setién verontschuldigt zich voor Barça-coach en kraakt media: "Dat is beschamend"

06-03-2020 10:18 Laatste update: 10:35
16

Quique Setién stoort zich aan de rol van de media in de onrust rond Eder Sarabia. De assistent-trainer van FC Barcelona reageerde fel op vermeende fouten van Antoine Griezmann in El Clásico tegen Real Madrid, wat tot een publieke afrekening in de Spaanse pers leidde.

"Die pass had niet naar Busi (Sergio Busquets, red.) gemoeten. Hij moest naar een andere middenvelder", schreeuwde de emotionele Sarabia volgens liplezers naar Griezmann. Even later: "Verdomme Antoine, blijf weg." Het zou tot frustraties hebben geleid bij een aantal Barça-spelers. Setién verontschuldigt zich voor het gedrag van Sarabia, maar de Barça-trainer stoort zich aan het feit dat de zaak wordt opgeblazen door de media.

"Het heeft me zeker geraakt, het is een serieus probleem", zegt Setién tegen El Periódico. "Ik neem de zaak hoog op. Ze kunnen ons bekritiseren voor slechte wissels of vanwege slecht spel. Maar niet voor dit gedrag. Eder is een jongen met veel temperament, maar je moet jezelf wel beheersen. Het is al vaker gebeurd, al komt het steeds minder vaak voor. Het is een probleem waar Eder hard aan werkt. Op de bank vertegenwoordigen we de club en dan moet het gedrag onberispelijk zijn."

Setién heeft minder begrip voor de rol van de media. "Het is een beetje beschamend dat het nieuws is en dat het een dergelijke dimensie krijgt. Dat is beschamend. Dat de media een camera gebruiken die je de hele wedstrijd volgt op de bank. Dat zou moeten stoppen. Je kunt niet de hele dag met de hand voor je mond rondlopen. Dat ga ik mijzelf ook niet opleggen. Het is jammer dat deze dingen gebeuren."