Vlap slaat terug naar 'lage' De Mos: Wat die Aad zegt, raakt me niet

Vlap slaat terug naar 'lage' De Mos: "Wat die Aad zegt, raakt me niet"

06-03-2020 10:46
50

Michel Vlap is niet blij met Aad de Mos. De analist, ook regelmatig werkzaam in België, uitte eerder dit seizoen harde kritiek op de aanvallende middenvelder van Anderlecht én zijn vader.

De Mos verklaarde na de moeizame start van Vlap bij Anderlecht dat diens vader zich er te veel mee bemoeide. "Dat overbeschermende kantje. Hij verliest daardoor al zijn geloofwaardigheid bij coaches en bij medespelers. Ken jij andere profs met zulke vaders? Ik niet", liet De Mos weten.

Vlap is niet blij met die uitspraken. "Wat die Aad zegt, raakt me niet", geeft Vlap aan bij Het Nieuwsblad. "Koppel het gewoon los van mijn familie, want dat is laag. Ik heb nu eenmaal een familie die erg hecht is. Mijn pa is zelf coach, komt graag kijken en deelt al eens zijn mening. Dat gaat niet veranderen."

Anderlecht betaalde afgelopen zomer acht miljoen euro aan sc Heerenveen voor Vlap. "Een spelverdeler die vijf spelers voorbij dribbelt, zoals Messi, zal ik nooit zijn. Mogelijk verwachten de fans dat wel door mijn transferprijs, maar ik moet het hebben van steekpasses en infiltraties in de box."

"Mijn transferprijs gaat niet veranderen. Die acht miljoen creëert hoge verwachtingen, maar zulke prijzen worden tegenwoordig betaald voor jongens die zestien keer scoorden in de Eredivisie. Ik bepaalde dat niet", aldus Vlap, die op zeven goals staat. "Heb je dan een slecht eerste seizoen gehad?"