Update: 'Het is niet bijna rond, Meunier hééft al bij Borussia Dortmund getekend'

Update: 'Het is niet bijna rond, Meunier hééft al bij Borussia Dortmund getekend'

06-03-2020 11:28 Laatste update: 16-03-2020 14:38
18

Borussia Dortmund roert zich opnieuw op de transfermarkt. De Belgische rechtsback Thomas Meunier (28) moet in de zomer overkomen van Paris Saint-Germain.

Dat meldt La Dernière Heure. Dortmund-trainer Lucien Favre heeft met Axel Witsel en Thorgan Hazard twee Belgen tot zijn beschikking en de kans is groot dat daar  volgend seizoen een derde Rode Duivel bijkomt. De onderhandelingen tussen kamp-Meunier en Dortmund zijn al gaande. De club zou bereid zijn om te voldoen aan alle eisen.

Meunier beschikt over een aflopend contract bij PSG en is sinds twee maanden vrij om te praten met andere clubs. Het is de bedoeling dat hij Achraf Hakimi, die terugkeert naar broodheer Real Madrid, gaat vervangen. Bij Dortmund moet hij de hele rechterflank gaan bestrijken.

PSG en Dortmund treffen elkaar volgende week woensdag weer in de achtste finales van de Champions League. Meunier is er door een schorsing niet bij. De eerste ontmoeting tussen de Franse en Duitse club eindigde door twee goals van Erling Haaland in een 2-1 zege voor BVB.

Update: Alleen een officiële bekendmaking scheidt Thomas Meunier nog van Borussia Dortmund. Dat stelt Jérôme Rothen, oud-speler van onder meer AS Monaco en Paris Saint-Germain, bij RMC Sport. "Het is niet bijna rond, hij hééft al in Dortmund getekend. Ik kan jullie deze informatie met zekerheid geven, maar ik kan er verder niet meer over zeggen", aldus Rothen.