Faber verwacht meer van 'sfeermaker' PSV: 'Kan beslissender zijn voor groep'

Faber verwacht meer van 'sfeermaker' PSV: 'Kan beslissender zijn voor groep'

06-03-2020 13:18
57

Ernest Faber verwacht meer van Bruma. De Portugese miljoenenaankoop van PSV scoorde in zijn laatste zeventien optredens slechts één keer.

"Bruma is een enthousiaste jongen, een sfeermaker in de groep", zegt Faber op de persconferentie voor FC Groningen-uit. "Hij moet alleen zorgen dat hij meer doelpunten gaat maken. Hij doet het werk wat hij moet doen op de trainingen en hij zal daar nog een aantal stapjes in kunnen maken. Het is aan hem om dat te laten zien."

Faber is benieuwd naar de reactie van Bruma. "Ik denk dat hij gezien zijn ervaring wat beslissender kan zijn voor de groep, maar de bal ligt bij hem. Iedereen staat hier klaar om hem te helpen, om te zorgen dat hij steeds beter wordt. Wij faciliteren, maar hij moet het wel zelf doen."

De kans is groot dat Bruma in Groningen door de schorsing van Cody Gakpo een basisplek krijgt van Faber. Ook Ritsu Doan en Noni Madueke komen in aanmerking. "Cody schiet er veel in voor ons, die zullen we missen. Het mooie is dat wij jongens hebben die er dicht tegenaan zitten en dat ook in kunnen vullen. Het is makkelijk voor mij als er iemand wegvalt, omdat je er gelijk iemand neer kan zetten die het moeiteloos kan overnemen."