Scheidsrechter geplaagd door blessures: 'Jaar lang op mijn buik in bed gelegen'

Scheidsrechter geplaagd door blessures: 'Jaar lang op mijn buik in bed gelegen'

06-03-2020 13:48
18

Rob Dieperink bestormde in sneltreinvaart de scheidsrechterspiramide in Nederland, maar verschillende slepende blessures riepen die opmars een halt toe. Zondag staat hij weer op het veld, Dieperink fluit dan de wedstrijd tussen Go Ahead Eagles en De Graafschap.

Tijdens de bekerwedstrijd tussen Quick Boys en Katwijk, september vorig jaar, blesseerde Dieperink zichzelf in de slotfase. In februari van dit jaar keerde hij terug op het veld. "In blessuretijd stapte ik in een kuil", vertelt Dieperink over de wedstrijd tussen Quick Boys en Katwijk in gesprek met De Gelderlander. "Had veel pijn, maar het leek me verantwoord om door te gaan. Achteraf bleek de enkel gebroken. Gelukkig was mijn vader mee, ik kon niet meer autorijden. Een dag later zat ik in het gips. Het herstel heeft me 4,5 maand gekost."

Het was voor de arbiter niet de eerste blessure uit zijn carrière, die er eerder al met een ruginfectie uit lag. "Er was en stukje gaas in de wond blijven zitten en voordat dat duidelijk was, bleek mijn hele lichaam geïnfecteerd. Na tien dagen kon ik niet meer opstaan uit bed. Ik heb uiteindelijk een jaar op mijn buik in bed gelegen. Werd volledig verzorgd door mijn moeder. Respect voor haar, maar als 25-jarige man… Dan word je wel nederig hoor", sluit Dieperink af.

De wedstrijd tussen Go Ahead Eagles en De Graafschap begint zondag om 14:30 uur.