NEC-verdediger verrast en meldt zich bij Canadese bond: 'Dat staat NEC toe'

NEC-verdediger verrast en meldt zich bij Canadese bond: 'Dat staat NEC toe'

06-03-2020 14:32
32

NEC-verdediger Frank Sturing staat aan de vooravond van een verrassende wending in zijn carrière. De 22-jarige Nijmegenaar beschikt over Canadese wortels en staat op de radar van de Canadese voetbalbond.

Sturing heeft wel oren naar een interlandcarrière namens Canada, laat hij weten aan Forza NEC. De verdediger speelde in het verleden jeugdwedstrijden namens Oranje, maar vermoedt dat het daarbij blijft. "Ik heb niet het idee dat Ronald Koeman mij gaat bellen, nee", aldus Sturing. "Na een tijdje besloot ik een balletje op te gooien bij Canada."

De Canadese bond zag het ook zitten in de NEC-verdediger, die binnenkort zijn interlanddebuut hoopt te maken. "Met de Olympische Spelen en het WK 2022 zijn er twee aankomende toernooien waar Canada zich graag voor wil kwalificeren. Voor de Olympische Spelen mogen alleen spelers onder 23 meedoen (Sturing viert op 29 mei zijn 23ste verjaardag, red.), dus het is wel mijn doel om tot die selectie te behoren."

De kwalificatiewedstrijden met het Olympisch elftal staan gepland voor eind maart. NEC is niet van plan dwars te liggen, hoewel de Nijmegenaren dan 'gewoon' uit moeten komen in de Keuken Kampioen Divisie. "Ik zou de wedstrijd met De Graafschap (op zondag 22 maart, red.) missen, maar dat staan ze toe. Zij zouden mij zo'n mooie kans niet willen ontnemen."