Tegenvaller voor Ajax: Antony sluit pas heel laat aan in Amsterdam

Tegenvaller voor Ajax: Antony sluit pas heel laat aan in Amsterdam

06-03-2020 17:13
174

Ajax moet het voor een groot deel in de voorbereiding op aankomend seizoen doen zonder Antony. De miljoenenaanwinst doet namelijk met het Braziliaanse elftal mee aan de Olympische Spelen.

Antony is een van de 23 spelers die door bondscoach André Jardine is opgeroepen voor de Olympische Spelen. De selectie werd vrijdag bekendgemaakt door de Braziliaanse bond (CBF). Het voetbaltoernooi gaat op woensdag 22 juli van start en eindigt op zaterdag 8 augustus. 

Mocht Brazilië de finale halen, dan sluit Antony pas aan als de competitie voor Ajax al is begonnen. De vleugelaanvaller mist dan niet alleen trainingen, oefenwedstrijden en competitieduels, maar ook mogelijke duels in de voorrondes van de Champions League. Die hoeft Ajax niet te spelen wanneer de Amsterdammers kampioen worden. De landskampioen plaatst zich direct voor het miljardenbal.

Ajax rondde onlangs de transfer van Antony af. Hij komt over van São Paulo voor een vast bedrag van 15,75 miljoen euro. Daar kunnen nog enkele bonussen bijkomen.