'Coronavirus heeft Italië in z'n greep en kost Juventus 12 miljoen euro'

'Coronavirus heeft Italië in z'n greep en kost Juventus 12 miljoen euro'

Gepubliceerd: vrijdag 6 maart 2020 om 17:42vr 06-03-2020 om 17:42

Laatste update: vrijdag 6 maart 2020 om 17:45vr 06-03-2020 om 17:45

De Serie A-clubs lopen veel geld mis omdat wedstrijden door het coronavirus achter gesloten deuren moeten worden afgewerkt. Juventus wordt het hardste geraakt.

Dat meldt Calcio e Finanza, dat zich richt op het commerciële en financiële gebeuren rond het Italiaanse en Internationale voetbal. Het Italiaanse medium berekende dat de twintig Serie A-clubs gezamenlijk bijna dertig miljoen euro mislopen.

Dat heeft alles te maken met de afwezigheid van de supporters. Zij hadden kaartjes voor de wedstrijden, maar mogen vanwege de risico's van het coronavirus niet het stadion in. Het geld voor de toegangsbewijzen hebben zij teruggekregen - en dat raakt de clubs.

De totale schade komt volgens Calcio e Finanza uit op 28,6 miljoen euro. Het gaat niet alleen om wedstrijden in de Serie A, maar ook in de Europa League en Champions League. De duels in de Coppa Italia zijn uitgesteld.

Juventus loopt naar verluidt 12,3 miljoen euro aan recette mis. De club speelt thuis tegen Internazionale, Olympique Lyon (Champions League) en Lecce. Ook Milan (3,4 miljoen) en Inter (2,7 miljoen) worden hard geraakt. Hoeveel clubs precies mislopen hangt uiteraard af van het aantal thuiswedstrijden dat er gespeeld wordt en de capaciteit van het stadion.

De Italiaanse overheid kondigde onlangs aan dat wedstrijden in ieder geval tot 3 april achter gesloten deuren worden gespeeld.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Serie A Juventus

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws