Fortuna ziet cruciale thuiszege op PEC in minuut 90 in rook op gaan na VAR-ingreep

06-03-2020 21:52 Laatste update: 22:05
129

Fortuna Sittard leek PEC Zwolle vrijdagavond onder de degradatiestreep te duwen, maar is van een koude kermis thuisgekomen. Lennart Thy bezorgde PEC in de slotminuten alsnog een 1-1 gelijkspel, waardoor de nummers 15 en 16 van de Eredivisie in punten gelijk blijven.

Niet verliezen leek in de eerste helft voor met name Fortuna Sittard belangrijker dan winnen. Pelle Clement zorgde voor het hoogtepunt van de openingsfase, maar zijn subtiele steekpass kon niet bekroond worden door Vito van Crooij. Fortuna-goalie Alexei Koselev moest verder een vrije trap van Gustavo Hamer onschadelijk maken en zag Kenneth Paal niet ver naast schieten.

Ook in de tweede helft was het lange tijd ploeteren geblazen op het uiterst moeizame veld, hoewel een afstandspoging van Fortuna-back Lazaros Rota een beter lot had verdiend. Twintig minuten voor tijd werd de wedstrijd dan toch nog opengebroken: Michael Zetterer redde half op een inzet van Mark Diemers, maar George Cox kon de rebound tot 1-0 promoveren.

PEC moest plotseling komen en bracht met Thy een stormram. Heel veel succes leek dit niet op te leveren, totdat de laatste minuut aanbrak: Tesfaldet Tekie trok opzichtig aan het shirt van Clement, de bal ging na tussenkomst van de VAR op de stip en Thy nam plaats achter de bal. Dankzij de Duitser kon PEC alsnog met een 1-1 gelijkspel de bus in. Beide clubs komen op 26 punten, maar PEC is qua doelsaldo in het voordeel en is virtueel veilig.