'Memphis-Wijnaldum-constructie' voor Berghuis: 'Misschien 15 miljoen, niet veel'

'Memphis-Wijnaldum-constructie' voor Berghuis: 'Misschien 15 miljoen, niet veel'

06-03-2020 22:53
92

De kans dat Steven Berghuis aan zijn laatste maanden bij Feyenoord bezig is, is zeer groot. De aanvoerder verlengde afgelopen zomer zijn contract, maar volgens clubwatcher Martijn Krabbendam zijn er toen al afspraken over een mogelijke transfer gemaakt.

Na het tekenen van zijn tot 2022 doorlopende contract is er tussen beide partijen een afspraak gemaakt, weet de Voetbal International-journalist, die vrijdagavond aanschoof in de Veronica Inside-studio. "Hij kon naar PSV, maar hij bleef. Toen heeft hij een geweldig salaris gekregen, nu is hij de best betaalde speler van Feyenoord", aldus Krabbendam.

Feyenoord zou binnenkort echter meer ruimte in het salarisbudget kunnen krijgen. "Als er komende zomer een club komt, gaat Feyenoord wel meewerken. Een soort PSV-constructie, net als toen met Memphis en Wijnaldum (die na het WK van 2014 nog één jaar bleven en vervolgens een toptransfer naar de Premier League maakten, red.)."

Hoeveel Berghuis echter moet opleveren, zal echter moeten blijken. "Ik neem niet aan dat er 35 miljoen euro in zo'n overeenkomst staat. Misschien 15, maar dat is een beetje speculeren. Niet heel veel, in ieder geval."