Update: 'PSG-Borussia Dortmund zonder publiek óf uitgesteld naar latere datum'

Update: 'PSG-Borussia Dortmund zonder publiek óf uitgesteld naar latere datum'

Gepubliceerd: vrijdag 6 maart 2020 om 23:15vr 06-03-2020 om 23:15

Laatste update: zondag 8 maart 2020 om 23:18zo 08-03-2020 om 23:18

Ook de Franse Ligue 1 krijgt te maken met de gevolgen van de uitbraak van het coronavirus. Paris Saint-Germain zou zaterdag in actie komen, maar de lokale autoriteiten en de Franse voetbalbond hebben er een stokje voor gestoken.

PSG zou zaterdag om 17.30 aftrappen tegen Racing Strasbourg, maar de wedstrijd tussen de nummers 10 en 1 van Frankrijk zal niet doorgaan. De selectie van de Parijzenaars was al afgereisd naar de Elzas: op last van de lokale autoriteiten in Strasbourg is de wedstrijd van zaterdagmiddag echter afgelast. De wedstrijd zal op een later tijdstip ingehaald, maar de Franse bond moet nog een beslissing nemen over het inhaalduel.

Het coronavirus zorgt in steeds meer Europese competities voor problemen. Een groot deel van het Serie A-programma moest afgelast worden, de Zwitserse Super League ligt voorlopig stil en de Europese wedstrijden Valencia-Atalanta Bergamo en Internazionale-Getafe moeten zonder publiek afgewerkt worden.

Update: Nadat het competitieduel met Racing Strasbourg al is afgelast, staat ook de Champions League-ontmoeting tussen Paris Saint-Germain en Borussia Dortmund op losse schroeven. Volgens L'Équipe is de kans aanwezig dat het duel achter gesloten deuren wordt afgewerkt óf wordt verplaatst naar een latere datum, in verband met het coronavirus. De UEFA zal vermoedelijk spoedig uitspraak doen over het op woensdag 11 maart geprogrameeerde duel.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws