Blom is 'VAR-grapje' beu: 'In de Albert Heijn maakt altijd wel iemand dat gebaar'

Blom is 'VAR-grapje' beu: 'In de Albert Heijn maakt altijd wel iemand dat gebaar'

07-03-2020 08:53 Laatste update: 11:29
55

De rol van scheidsrechters is sinds de invoering van de VAR drastisch veranderd. Kevin Blom merkt duidelijke verschillen in de manier van kijken naar scheidsrechters en is wel klaar met het 'VAR-grapje'.

In een uitgebreid interview met het Algemeen Dagblad gaat de scheidsrechter in op de ontwikkeling van de scheidsrechter en geeft hij een kijkje in zijn dagelijks leven. "Met de VAR is het echt skyhigh gegaan. Sta je in de supermarkt naar een pak yoghurt te kijken, hoor je: Klopt de datum wel? Of moet je de VAR even laten checken? Grappig natuurlijk, maar op een gegeven moment ben je het wel zat. Als ik in de Albert Heijn kiwi's of tomaten uitzoek, staat er altijd wel iemand dat gebaar te maken. Laatst in de sauna ook. Daar kom je toch voor je ontspanning", baalt hij.

Blom merkt dat scheidsrechters tegenwoordig als halve BN'er door het leven gaan. "Alle scheidsrechters zijn inderdaad een soort van bekende Nederlanders geworden. De VAR komt op televisie ook uitgebreid in beeld. Sinds kort zit ik ook op Instagram. Dan kun je zaken die spelen toelichten. Maar daar komen ook de meest vreselijke ziektes voorbij. Maar goed, dat is blokkeren en klaar. Ik vind het goed om benaderbaar te zijn", licht hij toe. "Laatst vroeg iemand: mag ik je onderbroek hebben? Dat zijn gekken op sociale media. Dat ging wel ver."

"Wim Kieft maakte daar laatst een opmerking over. Ik zat bij Harry Mens op televisie. Zei Kieft iets als: die Blom zit ook overal. Dan word ik gelijk op mijn plaats gezet, maar ondertussen gaat Kieft nu zelf het theater in", sneert Blom, die bijna meedeed aan Expeditie Robinson. "Ik werd een paar jaar geleden gevraagd om mee te doen aan Expeditie Robinson. De screening ging goed en ik zag het wel zitten. Maar uiteindelijk heb ik het toch niet gedaan. Ik was dan tijdens het seizoen weg en je conditie gaat ook snel achteruit. Maar ik voelde me wel vereerd."