Problemen Overmars gezien vanuit Rotterdam: 'Stuk of vijf zijn niet goed genoeg'

Problemen Overmars gezien vanuit Rotterdam: 'Stuk of vijf zijn niet goed genoeg'

07-03-2020 09:24 Laatste update: 11:30
176

Ben Wijnstekers, oud-speler, jeugdtrainer en scout van Feyenoord denkt dat het gat met Ajax niet zo groot is als iedereen denkt. Hij ziet wel veel geld binnenkomen, al komt daar volgens hem lang niet altijd kwaliteit voor terug.

Wijnstekers sneert in De Telegraaf naar de vaak bewierookte jeugdopleiding van de Amsterdammers. "Iedereen heeft het maar over hoeveel geld Ajax heeft en hoeveel talenten ze in hun opleiding hebben. Misschien ben ik een te fanatieke Feyenoorder, maar er zijn daar ook heel veel talenten vertrokken waar je weinig meer van hoort. Ajax heeft Ryan Babel gehuurd. Dat betekent dat je op dat moment je eigen talenten niet laat spelen en voorrang geeft aan een oudere voetballer", ziet hij.

Wedden

Meer odds

De oud-voetballer ziet dat Ajax moeite heeft om het gat van bijvoorbeeld Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt goed op te vangen. "Wat ze goed doen is spelers voor veel meer geld verkopen dan de andere Nederlandse clubs. Dan worden er heel makkelijk ook veel spelers voor hoge bedragen teruggekocht en dit seizoen zijn er toch een stuk of vijf die niet goed genoeg blijken te zijn. Het valt niet mee om betere spelers te kopen dan wat je zelf opleidt", concludeert hij.