Tagliafico van geen kwaad bewust na Svensson-incident: 'Was niet mijn bedoeling'

Tagliafico van geen kwaad bewust na Svensson-incident: 'Was niet mijn bedoeling'

07-03-2020 11:28
172

Nicolás Tagliafico is zich van geen kwaad bewust na het duel met Jonas Svensson in de topper tegen AZ. De Argentijn wilde in de slotfase van de wedstrijd over de verdediger van AZ heen springen, maar raakte de Zweed vervolgens.

"Er waren kort na elkaar twee heel intensieve spelsituaties", vertelt Tagliafico voor de camera van FOX Sports. "We stonden achter met nog maar een kwartier te gaan. Ik wilde over Svensson heen springen om de bal te veroveren. Maar ik wilde hem absoluut niet blesseren."

Wedden

Meer odds

Svensson bleef na het duel op de grond liggen en had duidelijk last van de actie van Tagliafico. "Hij bleef even liggen, het kan zijn dat ik hem geraakt heb. Maar dat was absoluut niet mijn bedoeling, ik wilde hem alleen passeren. We waren al twee keer naar de grond gegaan, ik wou snel bij de bal komen om de corner snel te nemen", aldus Tagliafico. "Ik heb wel gehoord dat sommigen dit een rode kaart vonden, maar dat is aan de scheidsrechter."

Aangezien de scheidsrechter Serdar Gözübüyük en VAR Clay Ruperti de situatie beoordeeld hebben en het geen rode kaart waard vonden, mag Tagliafico zaterdagavond gewoon in actie komen tegen sc Heerenveen.