Liverpool bezweert sluimerende mini-crisis met zeer moeizame zege op Bournemouth

Liverpool bezweert sluimerende mini-crisis met zeer moeizame zege op Bournemouth

07-03-2020 15:22
27

Liverpool heeft de Premier League-draad weer opgepakt na de dubbele dreun tegen Watford en Chelsea. De thuiswedstrijd tegen Bournemouth bleek geen gemakkelijke opgave voor The Reds, die echter alsnog een 2-1 overwinning overhielden aan het thuisduel met de nummer 18 van de Premier League.

De tot voor kort ongenaakbare koploper begon gehavend aan het duel met Nathan Aké en de zijnen. Doelman Alisson moest passen en werd vervangen door tweede keus Adrián en linksback Andy Robertson werd uit voorzorg aan de kant gehouden. Na amper negen minuten kreeg Liverpool de volgende dreun te verwerken. Callum Wilson duwde Joe Gomez hardhandig opzij, maar mocht doorspelen en tikte uiteindelijk binnen op aangeven van Jefferson Lerma: 0-1. Aké kreeg direct hierna een goede kans op de 0-2, maar zijn kopbal werd met moeite gepareerd door Adrián.

Liverpool had een cadeautje van The Cherries nodig om de stand weer gelijk te trekken. Jack Simpson had pas net de geblesseerde Steve Cook vervangen, toen hij op eigen helft de bal aan Sadio Mané verspeelde: de Senegalees passte vervolgens onzuiver op Mohamed Salah, die echter toch de ruimte vond en voor 1-1 zorgde. Niet veel later deed de regerend Champions League-winnaar wat het het best kan. Virgil van Dijk onderschepte de bal in de omschakeling en stuurde Mané de diepte in: 2-1.

Van een gelopen koers was echter nog geen sprake: Ryan Fraser verscheen na rust voor Adrián, maar zijn inzet werd door de inglijdende James Milner net voor de lijn weggehaald. Dit bleek achteraf de gouden kans te zijn voor Bournemouth: het geschrokken Liverpool nam de controle over en de vermoeide gasten kwamen er niet meer aan te pas. Mané leek zelfs zijn tweede van de middag te maken, maar zijn schitterende uithaal van grote afstand eindigde tegen de paal.

Liverpool trok de 2-1 overwinning over de streep en treedt woensdagavond in de Champions League aan tegen Atlético Madrid. Op maandag 16 maart volgt de stadsderby tegen Everton.